Hoito-ohjeet

Mitkä tekijät vaikuttaa microbladingin pysyvyyteen ja kuinka kauan pigmentti kestää?

Pigmentti haalistuu ajan saatossa ja on yksilöllistä, kuinka kauan pigmentti pysyy. Tähän vaikuttaa ihotyyppi ja elämäntavat. Nuorella ja rasvoittuvalla iholla pigmentti ei pysy niin kauan kuin normaalilla, kuivalla tai ikääntyneellä iholla. Pigmentin haalistumiseen vaikuttaa mm. aktiivinen urheilu, saunominen, tupakointi ja aurinko.

Sen jälkeen kun kulmat on laitettu ensimmäisen kerran ja huolto tehty, huoltoväli on yleensä noin 9-15 kuukauden välein, mikäli halutaan säilyttää ryhdikäs muoto ja väri. Muuten kulmakarvojen muoto alkaa ajan saatossa kutistumaan ja värit vaalenee. Pigmentit pysyy iholla noin 1-3 vuotta.

Microbladin kulmat juuri laiton jälkeen

Heti laiton jälkeen iho kulmien ympärillä saattaa punoittaa ja pigmentti näyttää tummemmalta, kuin mitä lopullinen tulos on paranemisprosessin jälkeen.

Kulmat näyttävät paksummilta ja tuntuu kuin ne hyökkäisivät silmille, mutta parin viikon aikana ne kutistuvat ja vaalenevat.

Luota prosessiin ja muista parantumisen eri vaiheet!

Seuraavat tuntemukset on odotettavissa seuraavien 14 päivän ajan:

 • Päivä 1. Kulmat näyttävät upeilta!
 • Päivät 2-4. Kulmat ovat muuttuneet ihan liian tummiksi ja paksuiksi sekä ne punoittavat.
 • Päivät 4-10. Kulmat kutisevat, mahdollisesti rupeutuvat ja rupea saattaa irrota.
 • Päivät 10-14. Väri on haalistunut ihan liikaa, eikä kulmista ole enää mitään jäljellä.
 • Päivä 15. Kaikki rupi on pudonnut kulmista pois ja muutamat kohdat on hieman laikukkaat, mutta ne onneksi paikataan huollossa.
 • 4-6 vk jälkeen kulmat ovat parantuneet täysin ja pigmentin väri on syventynyt siihen, mitä alussa haettiin. 6 viikon jälkeen huollossa korjataan muotoa ja tarvittaessa syvennetään väriä.

Muutokseen vaaditaan hieman kärsivällisyyttä, mutta odotus palkitaan!

Microblandin kulmien kotihoito

Noudata seuraavia ohjeita 14 päivän ajan. Kotihoito-ohjeilla on tärkeä merkitys ja niiden laiminlyöminen vaikuttaa suuresti lopputulokseen!

 • Ei saunaa
 • Ei aurinkoa, solariumia tai suoraan auringossa oloa ilman suojaa (hattua)
 • Ei uintia. Koskee merta, järveä, paljua, uimahallia yms.
 • Ei hikiliikuntaa ainakaan 10 päivään
 • Ei meikkiä, voiteita yms. kulmiin
 • Ei kastelua. Suihku, meikin pesu yms.
 • Ei kulmien/ruven nyppimistä tai repimistä

Pese kulmat aamuin illoin (suihkun ulkopuolella) puhdistusaineella, jonka saat mukaasi. Pese kädet ja kostuta kulmat varovasti viileällä vedellä. Annostele noin herneen kokoinen määrä puhdistusainetta ja hiero saippua kulmiin erittäin kevyesti sormenpäillä pyöritellen. Ei hankausta tai hinkkausta! Huuhtele kulmat muutaman kerran viileällä vedellä. Kuivaa kulmat paperiin kevyesti painaen.

Lisää pesun jälkeen kulmiin hoitovoidetta, jonka saat mukaasi, aamulla ja illalla. Annostele voidetta riisin kokoinen määrä ja levitä kevyesti kulmiin. Määrä riittää molempiin kulmiin. Hoitovoide riittää molemmille, ensimmäiselle sekä vahvistus kerroille.

Muutaman päivän jälkeen pigmenttiä ja kuollutta ihoa saattaa lähteä irtoilemaan, mutta sitä ei saa missään nimessä nyppiä irti. Kulmat saattaa kutista, mutta älä kuitenkaan koske niihin, sillä kyseessä on avohaava ja sinne saattaa päästä helposti bakteereita. Kuolleen ihosolukon nyppiminen saattaa irrottaa pigmenttiä ja voi vaikuttaa lopputulokseen, joten malta olla koskematta kulmiin. Luota prosessiin!